Zenuwpijn

Bij neuropathische pijn (ook wel zenuwpijn of neuralgie genoemd) gaat het specifiek over pijn als gevolg van een beschadiging in het zenuwstelsel. Hierdoor ontstaan pijnprikkels die geen functie hebben. Het kan ontstaan door beschadiging van één zenuw, van een bundel zenuwen, van het ruggenmerg of van de hersenen. Dit resulteert meestal in (heftige) pijnscheuten in een gedeelte van het gezicht, arm of been, of een deel van het taille- of gordelgebied. Voorbeelden van zenuwpijn zijn fantoompijn, aangezichtspijn, ischias, Mortons neuralgie, carpaletunnelsyndroom en in sommige gevallen bij diabetes mellitus.

Vaak komt u voor behandeling bij zenuwpijn wel voor vergoeding in aanmerking. Bij ernstigere klachten heeft Zorginstituut Nederland beoordeeld of neuromodulatie bij aandoeningen die gepaard gaan met chronische pijn, voldoende effectief is om uit het basispakket vergoed te worden. Bij neuromodulatie wordt in het lichaam van een patiënt een klein apparaat geïmplanteerd, dat pijnprikkels moet tegenhouden. Hiervoor kunt u bij uw zorgverzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten en wordt dus alleen onder strikte voorwaarden goedgekeurd.

Wilt u voor een bepaalde zenuwpijn inzicht in de goedkoopste en beste behandeling ? Haal uw voordeel en dien uw persoonlijke zorg(aan)vraag in bij Zorggrip voor advies !

Doet u hierbij eenvoudig aanvraag om advies in te winnen.

 >> U ziet hier een voorbeeld van de resultaten <<