Tumor en kanker

Meestal vormen abnormale cellen een massa, ook wel tumor genoemd. Eigenlijk betekent een ‘tumor’ dat er een opstapeling van cellen is, die al dan niet kankerachtig kunnen zijn. Helemaal correct wordt daarom gesproken van kwaadaardige tumoren (maligne: kanker) en goedaardige tumoren (benigne: geen kanker). Kanker is een ongecontroleerde deling van lichaamscellen en kunnen uitzaaien naar andere delen van het lichaam. Er bestaan veel soorten kanker.

Goedaardige tumoren groeien langzaam, verspreiden zich niet en dringen geen andere weefsels binnen. Ze zijn niet ‘kwaadaardig’ en meestal niet levensbedreigend. Ze kunnen vaak geen kwaad als ze met rust worden gelaten. Sommige goedaardige tumoren kunnen echter problemen veroorzaken.

Meestal komt u voor tumorgerichte behandelingen wel voor vergoeding in aanmerking. Dat is anders voor de mensgerichte vergoedingen. Behandelingen binnen het ziekenhuis zijn gewoon vergoed. Daar buiten is dat beperkt. Controleer de prijs daarom altijd goed bij uw zorgverlener.

Aangezien een behandeling tegen kanker duizenden euro’s kan kosten, kunt u het beste dus altijd eerst afstemmen met uw verzekering. Anders loopt u risico volledig eigen risico te betalen.

Wilt u bij een bepaalde soort kanker of tumor inzicht in de goedkoopste en beste behandeling ? Haal uw voordeel en dien uw persoonlijke zorg(aan)vraag in bij Zorggrip voor advies !

Doet u hierbij eenvoudig aanvraag om advies in te winnen.

 >> U ziet hier een voorbeeld van de resultaten <<