Neusbijholte-operatie

Vaak is een chronische ontsteking aan de neusbijholten de reden voor een neusbijholte-operatie (ook wel FESS genoemd). Een dergelijke chronische ontsteking kan gepaard gaan met de vorming van neuspoliepen. Het kan een op zichzelf staande ontsteking zijn van één bijholte, maar er kunnen ook meerdere bijholten tegelijk ontstoken zijn. Soms wordt tijdens de operatie ook het neustussenschot rechtgezet.

Vervolgens om uw neus goed te laten genezen, is het belangrijk dat u uw neus goed schoonhoudt en verzorgt. Door het achterblijven van bloedkorsten en slijm kan namelijk littekenweefsel ontstaan. Littekenweefsel kan de openingen weer verkleinen en het effect van de operatie verminderen. Om de neus vrij van korsten en bloed te krijgen, kunt u een zoutoplossing gebruiken. Dit heet neus spoelen of een neusdouche (dit wordt in de regel niet vergoed door uw zorgverzekering).

De basisverzekering geeft alleen vergoeding voor een neusbijholte operatie als u een medische reden heeft. Er bestaan aanvullende verzekeringen die een vergoeding kunnen bieden, maar dan moet er medische noodzaak en goedkeuring zijn.

Aangezien een neuscorrectie duizenden euro’s kan kosten, is toestemming van uw zorgverzekeraar vereist. Stem dit dus altijd eerst af met uw verzekering. Anders loopt u risico volledig eigen risico te betalen.

Wilt u inzicht in de goedkoopste en beste neusbijholte ingreep ? Haal uw voordeel en dien uw persoonlijke zorg(aan)vraag in bij Zorggrip voor advies !

Doet u hierbij eenvoudig aanvraag om advies in te winnen.

 >> U ziet hier een voorbeeld van de resultaten <<