Prijzen zelfde medische ingrepen verschillen

Uit betrouwbaar onderzoek blijkt voor dezelfde behandeling in een ziekenhuis of medische kliniek, dat totaal verschillende prijzen in rekening gebracht worden. Dit kan soms variëren van drie tot vijf keer zoveel! Tussen elke zorgverzekeraar en zorgverlener word over medische behandelingen onderhandeld en aparte prijsafspraken gemaakt. Dit verklaart de prijsverschillen. Nog terzijde blijft het een gevoelige kwestie voor zowel zorgverzekeraar als zorgaanbieder om de prijsafspraken openbaar te maken.

Vanzelfsprekend merkt u het als de ingreep van het eigen risico betaald moet worden. Geconstateerd is een groot prijsverschil voor patiënten met dezelfde verzekering en eenzelfde ingreep, dus van invloed is welke zorgverlener u behandeld. Verder is de kans reëel dat u en een anders verzekerde patiënt een ongelijke rekening krijgen, terwijl jullie naast elkaar in de wachtkamer zitten voor exact dezelfde behandeling bij dezelfde specialist.

Snapt u het nog ? Simpel gezegd komen de forse prijsverschillen heel vreemd voor als het om dezelfde behandeling gaat. Zeker in hetzelfde ziekenhuis. Zorggrip geeft u inzicht in de zorgkosten. Gebaseerd op uw zorgverzekering en gericht op uw persoonlijke zorgvraag. Neem geen risico en doe hierom een aanvraag. Zie hieronder het volledige artikel met het onderzoek.

 

Bron: Dagblad van het Noorden (december 2019)

(zoom in optie)