Diabetes

Diabetes mellitus (ook wel suikerziekte genoemd) is een ziekte waarbij verhoogde glucose (suiker) waarden in het bloed te vinden zijn. Deze verhoogde glucosewaarden worden veroorzaakt door te weinig van het hormoon insuline, en/of door verminderde gevoeligheid voor insuline. Er zijn verschillende typen. Waarbij de bekendste hieronder volgen en meestal worden vergoed vanuit de basisverzekering:

  • Diabetes type 1. Meestal op jonge leeftijd verkregen en gaat niet meer over. Er is voor dit type een goede behandeling beschikbaar. De behandeling gebeurt door het toedienen van insuline ‘van buitenaf’. Voor vergoeding in aanmerking wanneer u afhankelijk bent van insuline, dan gaan de insulinepomp en -pen ten koste van het eigen risico.
  • Diabetes type 2. Bij dit type, hoeft meestal geen insuline gespoten te worden, maar gebruikt de patiënt in eerste instantie alleen medicijnen. Deze vallen ook onder de basisverzekering ten koste van het eigen risico, maar de glucosemeter en teststrips vallen daarbuiten.  Hiervoor moet u bij uw zorgverzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten.

Wilt u voor een bepaald type diabetes inzicht in de goedkoopste en beste behandeling ? Haal uw voordeel en dien uw persoonlijke zorg(aan)vraag in bij Zorggrip voor advies !

Doet u hierbij eenvoudig aanvraag om advies in te winnen.

 >> U ziet hier een voorbeeld van de resultaten <<