Spatader behandeling

Greta heeft zich voor langere tijd geschaamd voor haar spataderen aan de benen. Ze is nu vastbesloten haar uiterlijk aan te pakken en wil daarvoor binnenkort de juiste behandeling. Ze leest online dat er verschillende soorten behandelingen mogelijk zijn. Greta wil de spataderen graag laten verwijderen, maar wil allereerst op onderzoek uit.

Elke zorgverzekering vergoedt het verwijderen van spataderen uit de basisverzekering, dus dat is een geruststelling. Greta heeft in Nederland een grote keuze uit allerlei ziekenhuizen of klinieken, die haar kunnen behandelen. Sowieso heeft ze een verwijsbrief van haar huisarts nodig. Greta stelt het bezoek aan de huisarts voorlopig uit en wil een gedegen keuze kunnen maken.

In haar omgeving heeft ze opgevangen dat Zorggrip haar kan helpen om zorgkosten te vergelijken. Greta is benieuwd waar ze terecht kan en hoeveel geld het haar kan besparen. Bij Zorggrip krijgt ze inzicht in de zorgkosten en kwaliteit voor medisch specialistische én planbare zorg. Ze wil een goed gesprek voeren met haar huisarts en is benieuwd waarnaar ze verwezen wordt. Haar voorkeur is ook regionaal en dat ze zelf kan bepalen waarheen op basis van de nieuwe inzichten.

De conclusie is dat verschillende zorgverzekerden in de wachtruimte voor dezelfde spatader behandeling steeds een andere prijs betalen. Daarnaast zijn de prijsafspraken tussen haar zorgverzekeraar en ziekenhuis voor een leek niet te verklaren. Daarom kan zorg-vergelijk-informatie veel geld schelen (tot wel 500%). Natuurlijk afhankelijk van hoogte eigen risico, de zorgpolis en status van het zorgtraject (bv. consult, onderzoek of operatie).

De werkwijze van Zorggrip maakt duidelijk, dat ze binnen 2 werkdagen een overzicht ontvangt. De prijs voor de aanvraag voor inzicht in een spatader behandeling is €6,95 en leidt zonder gedoe naar het volgende formulier: